Leefstijlcoach Janine

Janine

Passie en gedrevenheid vinden elkaar in de creativiteit van leefstijlcoach Janine. Zij zelf weet als geen andere hoe moeilijk het is om af te vallen, je fit te voelen en op gewicht te blijven. Ik ben pas tevreden als mijn cliënten met een lach op hun gezicht en een trots gevoel van eigenwaarde hier de deur uit gaan. 

Met mijn aanpak als eetgedragscoach probeer ik je niet iets voor te schrijven of een dieet op te leggen. Maar probeer ik je inzicht te geven waardoor jezelf aanpassingen kunt maken, om jouw leefstijl aan te passen. Dit met blijvend resultaat! Zo deel ik mijn liefde voor voeding, sporten en ontspannen.

Sportdocente (2000), Gewichtsconsulente (2005), HBO Leefstijlcoach (2011), Voeding en psychologie (2021), Vitamine en mineralen (2021)


image
image

Tranen en trots

In 2011 ben ik mijn eigen kleine sportsalon begonnen in Hoogland aan de Zevenhuizerstraat. Het kleinschalige, het persoonlijke is iets wat heel dichtbij mij ligt. Als je dit combineert met alleen vrouwen, heb je een uniek concept. Verdriet was er toen de coronapandemie (2020-2021) het onmogelijk maakte om samen te sporten en samen gezellig koffie te drinken. Na maanden ploeteren (want je geeft dit niet zomaar op) kwam het besef dat mijn kleine sportschool niet meer rendabel was. Tranen bij het afscheid, trots om wat ik toch maar hebt bereikt.

Voeding en Psychologie

In de coronatijd was ik meer dan 9 maanden gesloten. Een moeilijke en een hele onzekere tijd. In die periode werd ik veel gevraagd voor ondersteuning bij het afslanken. Hiervoor had ik gestudeerd en had alles kennis in huis maar had er de afgelopen jaren met mijn eigen sportschool geen tijd voor gehad. Alle diploma's afgestoft en mij aangemeld voor nieuwe opleidingen (o.a. psychologie en voeding). En dit werd een succes! Als gewichtsconsulente/leefstijlcoach heb ik alle kennis over voeding in huis. Toch werd mij duidelijk dat afslanken niet altijd met voedings-keuzes te maken had. Vandaar dat voeding en gedragsverandering, een andere relatie met voeding nu mijn nieuwe aanpak geworden is, om gewicht te verliezen en om op gewicht te blijven. In mijn praktijk zie ik vaak hoog opgeleide, slimme mannen en vrouwen die alles van voeding weten en alle diëten al hebben gevolgd. Met mijn programma leren ze veel over hun eigen (eet)gedrag, krijgen ze inzicht en grip op een normale relatie met eten.SanaVitala

Janine: "In mijn afslank- en leefstijlpraktijk SanaVitala ben je van harte welkom als je wilt afslanken door te werken aan je eetgedrag en mindset. De praktijk is gevestigd op twee locaties, aan huis en bij sportschool EasyActive in Hoogland. 
Verder geef ik groepslessen Pilates en Lady Fit ook bij EasyActive in Hoogland.
Leuk om je te spreken en te ontmoeten!"
 
 Janine staat voor:
  • Kennis: Professionele begeleiding op het gebied van sport en bewegen (o.a. als Fit!Vak medisch fitness instructeur en als instructeur van diverse groepslessen) en professionele kennis en coaching op het gebied van voeding (als gewichtsconsulente en als NBLP Leefstijlcoach), voeding en psychologie. Coach op gebied van Stressreductie en ontspanning: Mindfulness, YinYoga, MindWalk, Yoga Nidra
  • Enthousiasme: Motiveren, humor, persoonlijke groei, leergierig
  • Creativiteit: Soms moet je anders aanvliegen om tot de volgende stap te komen
  • Visie: Luchtig en speels zowel in de begeleiding als in mijn lessen
  • Interesse: Tijd en aandacht voor elkaar
  • Kwaliteiten: Betrokken, spontaan en warm als een echt mensen-mensimage